Farah kiest voor Major bij rentree marathon

Mo Farah heeft zijn laatste wedstrijd op de piste gelopen en legt zich nu onder meer toe op de marathon. In 2018 loopt hij sowieso al 42,195 km voor eigen volk.

Mo Farah won zondag voor de vierde keer op rij de populaire Great North Run, een halve marathon (1u00’06”). Na afloop van de race in het noordoosten van Engeland liet de 34-jarige atleet weten dat hij volgend jaar aan de start verschijnt van de marathon van Londen. Dat is een van de grootste marathons ter wereld en draagt net als de evenementen in Boston, Berlijn, Chicago, Tokio en New York het etiket van ‘Major’.

Dat Farah, die de voorbije jaren een wereldtopper was op de 5 en 10 km, voor de marathon van Londen kiest, is niet zo verrassend. Ten eerste loopt hij in de Engelse hoofdstad voor eigen volk en ten tweede kent hij het parcours. In 2014 liep de Brit die wedstrijd al eens. Farah werd 8ste in 2u08’31” en was zo’n vier minuten trager dan winnaar Wilson Kipsang.