Ex- geletruidrager loopt 3 marathons tijdens Tour de France

De Tour de France is voorbij. Tijdens de grootste wielerwedstrijd ter wereld werd er ook veel gelopen. Door ex-coureurs ...

Ex-wereldkampioen veldrijden Sven Nys (die voor Sporza Radio tien dagen in de Tour zat) stelde zichzelf een loopdoel voorop, dat hij ook tot een goed einde bracht: 100 kilometer lopen (lees er hier meer over).

Een collega van hem deed nog straffer. Jens Voigt, die gedurende drie weken in de Tour zat als commentator, liep tijdens de rittenwedstrijd drie marathons. De laatste legde de Duitser zondag af in Parijs. Op Strava kan je bekijken wel parcours hij volgde. Aangezien de ex-wielrenner tijdens de Tour een dagtaak had als commentator, vertrok hij twee keer om 6u ’s ochtends. Zijn laatste marathon vatte hij om 8u aan. En dan kon hij vanaf ’s middags commentaar geven bij de koers.

Extra kilometers

Voigt is niet de eerste de beste. Hij droeg in de Ronde van Frankrijk meermaals de gele trui en ook het werelduurrecord stond een tijdje op zijn naam. Na zijn wielercarrière begon de Duitser fanatiek te lopen, waardoor hij al enkele keren op onze website aan bod kwam.

Voor de geïnteresseerden geven we graag de marathontijden van Voigt mee …

Marathon 1: 3u46’35”
Marathon 2: 3u55’10” (wel 44 km)
Marathon 3: 3u52’21”

Tussendoor zette Voigt – verspreid over meerdere loopjes – nog ruim 30 kilometer extra op de teller. Een leuke manier om Frankrijk te verkennen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.