Een Vlaamse marathon in schijfjes voor het goede doel

Eind dit jaar vindt De Warmste Week van Studio Brussel opnieuw plaats. En de Warmathon wordt niet het enige loopinitiatief voor het goede doel.

De Warmste Week loopt van 18 tot en met 24 december, met domein Puyenbroeck als uitvalsbasis. De data en locaties van de Warmathon waren al bekend, maar met Lola4Life staat er nog een ander mooi loopinitiatief op het programma.

Danny Clincke, Martin Blancquart, Chris De Vuyst, Tom De Jaeger, Bart Gunst en Ilse Martens zijn de loopvrienden die met het idee op de proppen kwamen. Lola staat voor Lochristi en Laarne, waar de lopers vandaan komen. Maar wat is Lola4Life nu juist?

Concept

Op 23 december (11u) starten de lopers in Laarne, om daarna via de (deel)gemeenten Kalken, Beervelde, Zeveneken, Lochristi, Hyfte en Zaffelare naar het StuBru-podium in Puyenbroeck te lopen. Goed voor een volledige marathon. Maar in elke deelgemeente is er ook een stopplaats, waar activiteiten georganiseerd worden.

Je loopt dus niet in een ruk van start naar finish. En je bent ook niet verplicht om de volledige marathon te lopen. Je kan inpikken en stoppen wanneer je zelf wil. Wie wil deelnemen, betaalt 15 euro. Voor dat bedrag ben je meteen ook verzekerd voor die dag en je krijgt een aandenken. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar OIGO (Opgeven Is Geen Optie) en het kinderkankerfonds Koester.

Meer info vind je op de Facebook-pagina van deze tijdelijke loopgroep (zie hieronder).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?