Een goede, praktische compagnon voor tijdens duurlopen

Waar blijf ik met mijn eten, drinken en materiaal tijdens een lange duurtraining? Veel lopers stellen zich die vraag. De ene zweert bij een heupgordel, de andere gaat voor een looprugzak. Onze man testte een product uit die laatste categorie. De Duro 1.5 van Osprey.

Wat zegt de producent?

Osprey is vooral bekend voor zijn reistassen en trekrugzakken, maar het merk heeft sinds kort ook een collectie voor duursporters. Daarmee wil Osprey zijn voet zetten naast die van bekende merken als Salomon en Camelback. De Duro 1.5 is een minimalistische looprugzak (of loopvest) voor lopers die kleding, uitrusting, drank of voedsel op training willen meenemen. Hij is compacter dan een gewone rugzak en weegt amper 280 gram. Het harnas bestaat uit een netachtige stof die maximale luchtcirculatie toelaat. In de borstriemen zitten twee drinkzakken van elk 250 milliliter, met drinkslang. Nog vooraan heb je verschillende zakken van elastische mesh voor zaken die je binnen handbereik wil: een energiereep, extra drinken, je gsm, … Met verschillende verstelbare riemen creëer je zelf de ideale pasvorm. Op de rug is er nog een grote rekbare meshzak die ruimte biedt voor een regenjas, handschoenen, of een extra drinkzak. Daarop zit nog een middelgrote waterdichte zak, en rekkers om opvouwbare stokken weg te steken.

Wat zegt de test?

Toen ik de Duro 1.5 uitprobeerde, had ik net enkele maanden marathontraining achter de rug. Ik droeg in die periode mijn sportdrank in een heupgordel. Die was niet altijd even stabiel, en het gewicht werkte me soms letterlijk en figuurlijk op de heupen. Toch vond ik het aangenamer om te lopen dan met een rugzak. Een loopvest zoals deze Duro ? met drinkzakken op de borst ? is het ideale compromis. Als de 500 milliliter uit de zakken onvoldoende is, kan je gemakkelijk nog twee flessen van 250 milliliter kwijt in de extra zakken vooraan. Achteraan blijft er meer dan voldoende ruimte voor je gsm, sleutels, jas, handschoenen, … Voor de volgende marathontraining weet ik nu al dat ik deze loopvest gebruik.

Het volledige testverslag lees je in ons januarinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.