Een gezonde levensstijl dankzij de stappenteller

Vanaf 10.000 stappen per dag kan je spreken van een gezonde levensstijl. Het dragen van een stappenteller of pedometer zou daarbij helpen.

Een groep van 58 vrouwen werd verdeeld in twee groepen. De eerste groep werd gevraagd een half uur te wandelen, de andere groep kreeg de opdracht om 10.000 stappen per dag te lopen met behulp van een stappenteller.

Werk aan een gezonde levensstijl dankzij een stappenteller (foto kampeermarkt.com)

Na het onderzoek bleken er aanzienlijke verschillen te zijn in de hoeveelheid beweging: de 30-minutengroep liep op actieve dagen gemiddeld 8.270 stappen en op niet actieve dagen ongeveer 5.600 stappen. De stappentellergroep haalde op actieve dagen 11.775 stappen en op niet actieve dagen nog altijd 7.780 stappen. Bijna net zoveel als de 30-minutengroep op actieve dagen.

Alle deelnemers droegen een verzegelde stappenteller die zeven dagen data kon opslaan. Deze werden elke week door de onderzoekers uitgelezen. Deelnemers van de stappentellergroep droegen nog een tweede stappenteller die zichtbaar het aantal stappen aangaf.
Conclusie van het onderzoek: het dragen van een stappenteller zorgt voor meer beweging. 

Stappentellers worden gedragen aan de broeksriem ter hoogte van de heup. Bij 0 tot 4.999 stappen heb je een zittende levensstijl en moet er meer bewogen worden. Bij 5.000 tot 7.499 stappen beschik je over een licht actieve levensstijl. Vanaf 7.500 tot 9.900 stappen ziet het er al beter uit, maar pas vanaf 10. 000 stappen per dag kan je spreken van een gezonde levensstijl.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?