Do it like Diddy: sneller revalideren op antizwaartekrachtloopband

De Amerikaanse rapper en producer Sean John Combs – die je misschien beter kent onder een van zijn vele pseudoniemen Puff Daddy, P. Diddy, Diddy of Diddy-Dirty Money – heeft de smaak van het langeafstandslopen goed te pakken. De 48-jarige beroemdheid finishte de New York City Marathon in 2003 in een tijd van 4:15:54. Hiervoor trainde hij 8 weken lang intensief. Hij ging op een streng dieet, zowel qua voeding als in de slaapkamer… Bovendien hield hij het in die tijd bij één feestje per week, als we MTV mogen geloven. Een hele prestatie, gezien zijn sterrenstatus!
In februari 2017 werd hij geopereerd aan zijn knie. De dokters vreesden het ergste: dat hij nooit meer zou kunnen hardlopen. Maar op Twitter verscheen eerder deze week een foto waarop we hem zien lopen op een loopband, onder begeleiding van een trainer. Diddy zou Diddy echter niet zijn als het geen heel speciale loopband is… Het betreft namelijk een AlterG antizwaartekrachtloopband.
Dankzij het unieke ontwerp is deze loopband ideaal om te trainen bij revalidatie en herstel. Gebruikers omschrijven lopen op dit toestel als lopen op de maan. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een bijzondere gewichtsondersteunende techniek, waardoor de sporter zich gewichtloos voelt en pijnvrij kan lopen. Hij/zij moet wel een speciale short aantrekken, die dient als verbinding met de machine.

Er bestaan 2 varianten van deze antizwaartekrachtloopband. De AlterG M320 wordt ingezet in fysiotherapiepraktijken, revalidatiecentra en wellnesscentra voor patiënten die hun kracht, coördinatie en fitness proberen te vergroten. De AlterG Pro200 is ontworpen om atleten vaker, langer en effectiever te kunnen laten trainen. De loopband helpt hen om hun conditie op peil te houden, blessures te voorkomen en te werken aan hun looptechniek.

Heel wat topsporters en beroemdheden zijn al gewonnen voor de AlterG. Diddy is alleszins ook een tevreden gebruiker. Dat drukte hij uit op zijn eigen manier in een haast poëtische tweet: “They said I would never run again. The devil is a liar! Watch what you believe! look at me! I give all the glory to God!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?