De succesformule achter loopclub De Krekenlopers

Met de organisatie van een eigen marathon vierden de Krekenlopers uit Sint-Laureins eerder dit jaar hun 20ste verjaardag. Anno 2018 bruist de Oost-Vlaamse club als nooit tevoren. Wij zochten uit hoe dat komt.

Blauw is de hoofdkleur in de clubuitrusting van de Krekenlopers. De club bestaat 20 jaar en onder impuls van de dynamische voorzitter Alex Cocquyt sprong het ledenbestand in minder dan twee jaar van 154 naar 265. Een groot succes. Bestuurslid Patricia Verschuere beklemtoont de rol van de voorzitter: “Hij is dag en nacht bezig met de club. Telkens als er in de regio een Start 2 Run-cursus eindigt, bezoekt onze voorzitter alle deelnemers om reclame te maken voor de Krekenlopers. En wanneer hij een onbekende jogger tegenkomt, spreekt hij die altijd aan en stelt hij die voor om lid te worden.”

De voorzitter zelf, een gepensioneerde agent bij de federale politie, vertelt hoe hij het aanpakt: “Ik probeer deze club te runnen als een bedrijf. Weet je dat ik daarvoor wekelijks gemiddeld 72 uur bezig ben?” Sinds begin dit jaar steken de leden in nieuwe clubkleren. Het assortiment bestaat uit meer dan 20 verschillende gadgets. Interessant: de leden krijgen meer korting op de aankoopprijs van de clubkleding als ze meer wedstrijden lopen. De voorzitter legt het systeem uit: “We stelden een lijst van 22 trefpuntwedstrijden op. Wie deelneemt aan 16 wedstrijden, krijgt 80 procent van zijn clubkleding terugbetaald, wel met een maximumkorting van 48 euro. De mensen die meewerken aan onze organisaties en daardoor niet kunnen deelnemen, verdienen ook punten.”

De volledige reportage over deze loopclub lees je in ons septembernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?