De Evy-files terug online

Twee jaar geleden leerde Evy Gruyaert Vlaanderen joggen in het programma Vlaanderen Sportland. De mp3-bestanden waren een tijdje nergens meer te vinden, maar nu zijn ze terug online beschikbaar.

De door Evy Gruyaert ingesproken mp3-bestanden werden in geen tijd waanzinnig populair. (foto Nadia Verhoft)
De door Evy Gruyaert ingesproken mp3-bestanden met trainingsessies van 0 naar 5 km werden in geen tijd razend populair. De sessies zijn gebaseerd op de trainingsschema’s voor beginners van Start to Run grondlegster Mieke Boeckx

De podcoach geeft je 27 lessen lang hardlooptraining op je iPod en mp3-speler. De Podcoach motiveert je tijdens het lopen en begeleidt je met aanwijzingen, tips en bemoedigende woorden, zodat je binnen tien weken moeiteloos 5 kilometer achter elkaar kan lopen.

“Het grote voordeel van deze muzikale hulp is vooral dat je niet zelf je chrono in de gaten moet houden maar dat Evy je lekker vertelt wanneer er moet gewandeld worden en wanneer het weer tijd is om te joggen”, vertelt Mieke Boeckx op haar blog. “Tijdens de wandelpauzes word je getrakteerd op rustige muziek en tijdens de loopminuten hoor je wat pittigere muziek. Reuze idee om op die manier iedereen aan het lopen te zetten!”

Enkele maanden terug verwijderde de VRT het programma van zijn site. De mp3-bestanden zijn echter nog terug te vinden op www.vgzpodcoach.nl.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.