De ‘comfortabelste loopschoen ter wereld’ viert 10de verjaardag

'De comfortabelste loopschoen' viert zijn tiende verjaardag. Maar is deze loopschoen wel een loopschoen?

Tien jaar geleden richtte Nieuw-Zeelander Tim Brown met ingenieur Joey Zwillinger het minimalistische schoenmerk Allbirds op. Sindsdien werden er meer dan een miljoen Allbirds-schoenen verkocht. Het merk zet zijn schoenen in de markt als de ‘comfortabelste ter wereld’ en heeft ook enkele ‘runners’-varianten in zijn gamma. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld de Men’s Wool Runners. Kostprijs: omgerekend zo’n 80 euro.

De bedoeling bij deze schoen was om te innoveren door iets simpels en natuurlijks te creëren. Met als idee dat je niet altijd extra technologieën moet gebruiken om een beter product te maken. De schoenen zijn gemaakt van merinowol, eucalyptus en andere duurzame materialen. Daardoor voelt de schoen zo zacht aan, dat je hem perfect kan dragen zonder sokken. De koelende eigenschappen van de eucalyptus zijn ook belangrijk.

Bekende figuren als Emma Watson, Mila Kunis, Oprah Winfrey en Barack Obama werden al regelmatig gespot met dit schoeisel, maar wij hebben ze nog niet getest. Afgaande op enkele reviews van buitenlandse collega’s vermoeden we wel dat dit eerder een all-in-one sneaker is, in plaats van een pure loopschoen. Lees: een schoen die je voor diverse activiteiten kan gebruiken, gaande van boodschappen doen tot een work-out in de fitness. Maar de echte looptrainingen zouden we er op het eerste gezicht niet mee afwerken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?