De batterij van dit horloge geraakt nooit leeg

Een sporthorloge waarvan de batterij nooit 'plat' is. Dat klinkt voor sommigen misschien te mooi om waar te zijn, maar het lijkt een kwestie van tijd vooraleer het werkelijkheid wordt.

Elke loper die regelmatig een sporthorloge gebruikt, maakte het vast al eens mee: net wanneer je je schoenen wil aantrekken, zie je dat je horloge onvoldoende batterij heeft om je sessie te registreren. Gelet op de huidige technologische vooruitgang is het een kwestie van tijd vooraleer dat wereldprobleem uit de wereld verdwijnt. Enkele knappe koppen uit Amerika lijken alvast goed op weg om ons te helpen.

Aan de universiteiten van Pennsylvania en Utah zijn ze bezig met een technologie die ervoor zorgt dat je je horloge oplaadt terwijl je loopt of wandelt. Dankzij je armbewegingen genereer je energie voor je horloge, en zit je in principe nooit meer met een ‘platte batterij’. Dat betekent dus minder oplaadbeurten en minder elektriciteitsverbruik. Zeker in een land als het onze, is dat geen overbodige luxe. Wanneer de technologie effectief voor het grote publiek beschikbaar zal zijn, is voorlopig nog niet duidelijk.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?