Brussels Ekiden is Europa’s grootste

Met ruim 760 teams is de Acerta Brussels Ekiden van aanstaande zaterdag de grootste aflossingsmarathon van Europa. Het is ook nog eens het grootste bedrijvensportevenement in België.

De deelnemers aan de ekiden moeten de tasuki doorgeven aan hun teammaats. (foto alain buyck)
In een ekiden lopen ploegen van zes deelnemers een aflossingsmarathon. Dat maakt van de overwegende individuele sport die afstandslopen is, een echte teamsport.

Meer dan de helft van alle teams komt uit de bedrijfswereld. Van multinationals tot kleine kmo’s, tal van Belgische bedrijven schreven één of meerdere ploegen in. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal bedrijventeams met liefst 60%. Een ekiden is dan ook uitermate geschikt als teambuildingevenement. Sommige bedrijven maken er zelfs een heuse familiedag van.

“De Acerta Brussels Ekiden is een unieke mix van toplopers die als ploeg aan de start komen, vriendengroepjes en collega’s die uit eigen initiatief of op voorstel van hun werkgever hun eer hoog willen komen houden. We merken dat zeker dat laatste enorm veel bijval krijgt, de bedrijven, bijna 200 meer dan vorig jaar, stonden dit jaar in een rij om te kunnen meedoen,” zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo en organisator van de ekiden.

Geert Volders: ‘De ekiden is het uitgelezen voorbeeld van doorgedreven teamspirit’
Titelpartner Acerta brengt zelf 15 ploegen aan de start en koppelt daar nog een uitgebreid VIP-networkingevent aan. Geert Volders, algemeen directeur Acerta Consult verklaart die verregaande betrokkenheid als volgt: “Voor Acerta is deze wedstrijd de levende illustratie van onze baseline: ‘De kracht van mensen’. Bovendien is teamspirit één van de competenties die de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers verhogen en de ekiden is het uitgelezen voorbeeld van doorgedreven teamspirit.”

“In de drie jaar dat we titelpartner zijn van de Acerta Brussels Ekiden hebben we niet alleen het aantal deelnemers gevoelig zien toenemen, maar ook het aantal bedrijventeams”, gaat Volders verder. “We zijn heel blij met de stijging van 60% en met de aanwezigheid van niet minder dan 15 Acerta-teams. Als HR-dienstengroep tonen we op deze manier ons eigen engagement: vandaar ook dat het Acerta HR- en directieteam mee in de running zitten.”

WIE VERSLAAT HET NIKE TEAM?

De Acerta Brussels Ekiden is overigens ook het nationaal interclubkampioenschap. Zowat alle toppers van het veldlopen, de piste en de weg zullen aan de start staan en van deze dag dus ook een topsportevent maken. Het erg kwalitatieve deelnemersveld is wel heel opvallend dit jaar. Verschillende ploegen proberen de hegemonie van het Nike team, dat de laatste edities telkens wist te winnen, te doorbreken. Het Gala Priminvest Team, Den Blompot en het Scott team lijken de beste papieren te hebben.

De Acerta Brussels Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel is helemaal uitverkocht. Komen kijken kan nog wel. De start wordt gegeven om 13 uur door Tia Hellebaut. Ook Elodie Ouedraogo zal heel de dag aanwezig zijn om de deelnemers opwarmings- en cooling down oefeningen te geven.

Inschrijven voor de Chiquita Kids Run 1 km (om 12 uur) kan wel nog ter plaatse (vanaf 10 uur). 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?