Brussels Airport Marathon & Half Marathon lokt recordaantal buitenlandse lopers

Zondag lokt de Brussels Airport Marathon & Half Marathon een recordaantal buitenlandse deelnemers (28%). Lopers én supporters kunnen na afloop genieten van de smakelijke Belgische specialiteiten aan de nieuwe finish onder de triomfbogen van het Jubelpark.

Vooral de Brussels Airport Marathon zit opnieuw in de lift. “Met nog een kleine week te gaan zitten we al stevig boven het aantal marathondeelnemers uit 2017. In tegenstelling tot heel wat andere stadsmarathons in Europa bieden we in Brussel een volledig programma aan met ook nog eens een zeer populaire halve marathon, een mini-marathon over 6,5 km en een Chiquita Kids Run over 1 km waarbij we de Brusselse jeugd aanzetten tot sporten. De keuze uit zoveel afstanden spreekt een breed publiek aan”, zegt Greg Broekmans van Golazo.

Hoofdpartner Brussels Airport geeft het goede voorbeeld. Zij brengt niet alleen een sterke delegatie van personeelsleden in stelling, maar wist ook vijf luchthavenbedrijven te overtuigen om hun schouders onder dit project te zetten. “Als bedrijf vinden we het belangrijk om een gezonde en sportieve levensstijl bij onze mensen te promoten. We hebben onze medewerkers dan ook de kans geboden om onder professionele begeleiding te trainen voor de marathon, de halve marathon of mini-marathon, en om zich gratis te laten inschrijven. Daarnaast wilden we ook andere bedrijven uit de luchthavengemeenschap motiveren om hun medewerkers te laten deelnemen. We zijn dan ook zeer trots dat een groep van meer dan 300 enthousiaste lopers Brussels Airport op dit internationaal topevenement zal vertegenwoordigen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Jubelpark

Zowel de start als finish van de Brussels Airport Marathon bevinden zich dit jaar in het Jubelpark. Daarmee zet de organisatie maximaal in op het comfort en de beleving van de deelnemers en supporters. Start en finish bevinden zich nu op slechts 200 meter van elkaar en dat is veel praktischer voor de lopers en hun supporters. Het vertrek is traditiegetrouw onderaan het Jubelpark (richting Schuman). De finish ligt voor het eerst onder de imposante triomfbogen.

Onderweg volgen de deelnemers grotendeels het parcours van de voorbije jaren. Er wordt dit keer na de start helemaal rond het Warandepark gelopen. De marathonlopers doorkruisen in Tervuren het Kapucijnenbos langs het prachtige arboretum en krijgen op die manier nog wat extra groen op hun weg. Vanuit Sint-Pieters-Woluwe gaat het recht naar de finish in het Jubelpark.

Belgian Beer Cafe 

Het nieuwe pop-up Belgian Beer Café aan de finish wordt het epicentrum waar deelnemers en supporters kunnen voorbeschouwen en nakaarten met een Belgisch biertje in de hand. Ook Belgische klassiekers zoals frietjes, wafels en chocolade staan hier op het menu! Liefhebbers en deelnemers kunnen zaterdag al kennismaken met al dit lekkers, want om 11.30u organiseert de BXL Run Crew een opwarmingsloop met start en finish aan deze nieuwe hotspot. Iedereen is welkom!

Digitale vernieuwing

Deelnemers en supporters kunnen dit jaar gebruik maken van enkele handige tools om hun deelname nog kwalitatiever te maken. Er is een gloednieuwe gratis Brussels Airport Marathon & Half Marathon app beschikbaar met heel wat praktische info, handige parcours- en locatieplannen, maar vooral de mogelijkheid tot live-tracking zal veel deelnemers en supporters aanspreken. Daarnaast biedt NN elke supporter de kans om op een bijzondere manier zijn loper te verrassen. Via www.hardloopsupporter.be is het mogelijk om een persoonlijke videoboodschap te uploaden die getoond wordt in de NN Supporterszone op een 2-tal kilometer van de finish.

Run for Parkinson

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon steunt de Demoucelle Parkinson Charity, die zich inzet voor onderzoek naar een oplossing voor de ziekte van Parkinson. Deelnemers kunnen dit levensbelangrijke onderzoek een duwtje in de rug met een gift. Samen met tal van andere acties voor het goede doel die door diverse deelnemende bedrijven of groepen deelnemers worden opgezet, wordt ook de sociale waarde van het evenement elk jaar groter.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.