Brugge Urban Trail steekt in nieuw jasje voor 6de editie

De 6de editie van de Brugge Urban Trail powered bij Liantis neemt op zondag 11 november duizenden deelnemers mee doorheen de magnifieke historische binnenstad. Dit jaar steekt het parcours in een nieuw jasje.

De organisatie pakt uit met een mooi en vernieuwd parcours. Geleidelijk aan zullen de nieuwe locaties bekendgemaakt worden. Toch wordt er al een tipje van de sluier gelicht. Nieuw is onder meer de passage doorheen de patisserieafdeling van de vermaarde gastronomische school Ter Groene Poorte. Bekende chefs als Sergio Herman, Wout Bru, Gert De Mangeleer en Dominique Persoone leerden hier de kneepjes van het vak. Daarmee weet je meteen ook dat de deelnemers voor het eerst een stukje net buiten het centrum verkennen. Daarnaast zijn het Bisschopshuis, de site Oud Sint-Jan en het Begijnhof klassiekers die in 2018 niet mogen ontbreken.

Deelnemers krijgen de keuze uit 5 of 10 kilometer en bovendien zijn ook wandelaars opnieuw meer dan welkom. Op deze manier kan iedereen genieten van deze prachtige Urban Trail. “De Brugge Urban Trail blijft meer dan lopen alleen. Opnieuw krijgen deelnemers de kans om al sportend nieuwe, weinig bekende Brugse locaties te zien. De nieuwe fietsverbindingen laten zelfs toe om via veilige afgescheiden paden kort even de binnenstad te verlaten”, aldus burgemeester Renaat Landuyt.

“Sporten is meer dan je fysiek inspannen”, zegt schepen van Sport Dolores David. “Het kan een manier zijn om de rijke verscheidenheid van Brugge te ontdekken. De reeds bekende locaties geven je inkijk in locaties waar op culinair en op cultureel vlak hoge toppen gescheerd worden.”

De inschrijvingen voor dit evenement werden ondertussen geopend.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?