Brugge Urban Trail krijgt volledig nieuw parcours

Op zondag 16 oktober vindt de vierde Brugge Urban Trail plaats. Het loopevenement krijgt voor de gelegenheid een volledig nieuw parcours.

De vierde Brugge Urban Trail®, een uniek loopevenement over 10 km langs en door tal van belangrijke Brugse gebouwen, krijgt dit jaar een volledig nieuw parcours. Deelnemers vinden op zondag 16 oktober niet minder dan 15 nieuwe locaties op hun weg.

Er zijn voor deze editie 5000 plaatsen beschikbaar. De inschrijvingen openen op vrijdag 15 juli, om 11u. De Brugge Urban Trail® wordt het vijfde evenement in de NN Urban Trail® Series 2016, dat alle Urban Trails® van ons land bundelt.

Verrassen

De start van de Brugge Urban Trail® ligt in het hart van Brugge, op de Markt. Het parcours, waarvan de locaties de volgende maanden stap voor stap bekendgemaakt worden, werd helemaal herzien. “We proberen de deelnemers elk jaar opnieuw te verrassen. Dit jaar bieden we eigenlijk ‘Brugge voor gevorderden’ aan. Heel wat mensen uit de regio zullen Brugge deze keer op een totaal andere manier leren kennen. We kijken nu al uit naar de vele reacties”, zegt Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij Golazo sports.

Op bezoek bij chocolatier Dumon

“De Brugge Urban Trail® is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen. Het prachtige erfgoed van onze binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een zelden geziene sfeer onder de deelnemers. Die tien kilometer vliegen werkelijk voorbij”, vult schepen van Sport en Evenementenbeleid Annick Lambrecht aan. Greg Broekmans: “Alles wat Brugge bijzonder maakt, willen we de deelnemers laten ervaren. Dit jaar staat er onder meer een bezoek bij de bekende chocolatier Stephan Dumon op het Simon Stevinplein gepland. Lopers kunnen er zelfs van de chocolade proeven. De Brugge Urban Trail® staat voor een totaalervaring.”

Naast chocolatier Dumon, is ook al zeker dat de lopers passeren bij de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

5000 deelnemers aan de start

De drie vorige edities van de Brugge Urban Trail® waren meteen volzet. Ook dit jaar wordt het aantal deelnemers gelimiteerd tot 5000 lopers. Het belooft dus opnieuw een stormloop op de beschikbare startplaatsen te worden. Het populaire evenement trekt namelijk deelnemers van overal aan: nu al komen er vragen om tickets te reserveren, tot een groepje uit Noorwegen toe.

Titelsponsor NN zet totaalbeleving mee centraal

Samen met titelsponsor NN, actief in verzekeren en beleggen, wordt er hard ingezet op de totaalbeleving bij de deelnemers. Het begint al bij de voorbereiding voor deze 10 kilometer: wie zich inschrijft voor een evenement van de NN Urban Trail® Series kan dankzij NN een gratis en gepersonaliseerd MyEnergyLab trainingsschema van 8 tot 12 weken volgen. Tijdens de loop zelf is er geen tijdsregistratie, maar via de NN MyPage krijgen de deelnemers een gepersonaliseerd video- en fotoverslag als uniek souvenir.

Om het comfort op het parcours en een vlotte passage door de gebouwen te garanderen, zal er om de 20 minuten in waves van 1000 lopers gestart worden. Iedere deelnemer krijgt ook een uniek Brugge Urban Trail® shirt en na de finish een ontbijt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?