Binnenkort sporten in het tankstation?

Er rijden steeds meer elektrische wagens rond op onze wegen. Een goede zaak voor het milieu maar niet bepaald voor tankstations, die hierdoor hun omzet drastisch zien dalen.
Reebok en Gensler architecten sloegen de handen in elkaar om het tankstation van de toekomst te creëren, waar sport en wellness centraal staan. Op die manier worden er meer bezoekers aangetrokken, wat een extra bron van inkomsten betekent voor de tankstations.
‘Get Pumped’ heet het vernieuwende concept dat het sportmerk en het architectenbureau samen ontwikkelden om tankstations een fikse heropwaardering te bezorgen. Centraal staan het aanbieden van gezonde voeding en de mogelijkheid om te sporten en te ontspannen. Op die manier worden tankstations plekken waar je terecht kan om een gezonde levensstijl na te streven, zowel fysiek als mentaal.
Ze creëerden drie types ‘wellness hubs’:

1. The Network: in dit tankstation kunnen bezoekers tijdens hun stop allerlei sporten beoefenen zoals spinning, boxen, Crossfit en Les Mills groepslessen. Er is ook een looppiste. Ideaal voor grote tankstations op de snelwegen.
2. The Oasis: geschikt voor tankstations van gemiddelde grootte op ietwat kleinere, lokale wegen. Hier kunnen chauffeurs en reizigers stoppen om zich mentaal en lichamelijk te ontspannen. Er is een ruim aanbod aan gezonde voeding van bij de lokale boeren, een sapjesbar en je kan er aan yoga en meditatie doen. Er is een kruidentuin buiten en ook een plein en looproute om te sporten en te ontspannen.
3. The Community Center: de kleine tankstations (bv. in dorpen) worden omgebouwd tot een soort ‘community’ voor de lokale mensen om gezonder te gaan leven. Men kan er elektrische wagens opladen en er worden sessies georganiseerd rond voedingsadvies. In het winkeltje is er veel gezonde, verse voeding te koop en geregeld worden er sportactiviteiten ingericht zoals Crossfit en spinning. Geen gebrek aan manieren om gezond te leven!
We zijn benieuwd of deze ’tankstations van de toekomst’ binnenkort ook in ons land hun intrede zullen doen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?