‘Bij deze training kan je je niet blesseren en je houdt er geen spierpijn aan over’

Een training waarbij je je niet kan blesseren. Dat moet sommige lopers als muziek in de oren klinken. Daarom testte onze vrouw het nieuwe fitnessconcept Kangoo Jumping uit.

Lena, mijn personal coach voor vandaag, legt uit wat me te wachten staat: “Kangoo Jumps versmelt een trampolinetraining met een work-out op muziek. Je draagt verende boots, een soort minitrampoline aan elke voet. En je kan ermee in openlucht trainen, wat met trampolines niet mogelijk is. Want als het te koud is, bevriezen je voeten. En als het regent, moet je oppassen voor uitschuivers. Met Kangoo Jumps kan je in de winter én in de zomer naar hartenlust trainen.”

Na de eerste oefeningenreeks komt Lena bij me staan: “Normaal gezien heb je morgen geen spierpijn. Dat komt omdat Kangoo Jumps een spier- en gewrichtsvriendelijke work-out is. Oorspronkelijk zijn de boots ontworpen voor lopers met een blessure of overbelasting. Tijdens een Kangoo Jumps-training vangen de boots 80% van de schokken op. Wie zijn gewone loopschoenen dus (tijdelijk) voor Kangoo-boots inruilt, hoeft zelfs met een blessure niet volledig met lopen en springen te stoppen.”

Lees de volledige reportage in ons zomermagazine (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?