Betaalbare schoenen, helemaal op jouw maat: ze komen eraan

Dat de technologie ook in de loopsport steeds belangrijker wordt, blijkt uit het project dat Brooks momenteel uitwerkt.

De perfecte loopschoen, dat is waarnaar Brooks streeft. Nu krijg je bij de loopspeciaalzaken wel goed advies, onder meer na een loopanalyse, waardoor je de schoen kiest die in principe het best bij je past. Maar er is natuurlijk nog wel een verschil tussen ‘een schoen die het best bij je past’ en ‘de perfecte schoen’. Alleen al omdat elke voet anders is, is het bijna onmogelijk om als recreant zo’n perfecte schoen te vinden.  

Daar wil Brooks dus verandering in brengen, in samenwerking met partners Superfeet en HP. FitStation en HP zorgen voor de 3D-scan van de voeten. Het resultaat is een grondige analyse: waar zet je de meeste druk, waar heb je steun nodig, … Met andere woorden: dankzij die scan heeft Brooks alle gegevens om een schoen op maat te maken. Brooks laat weten dat het niet de bedoeling is om met zo’n gepersonaliseerde schoen de loophouding van lopers te corrigeren, maar wel om een schoen te ontwikkelen die zo comfortabel mogelijk voelt.

Klinkt allemaal heel interessant. En dat wordt er niet minder op als je weet dat Brooks dit vrij betaalbaar wil houden. Geruchten doen de ronde dat een paar op maat gemaakte schoenen zo’n 130 euro zou kosten. Brooks hoopt dit project volgende zomer te lanceren. Nog even geduld, dus.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?