Beernem huldigt loopomloop in

West-Vlaanderen heeft er een derde officiële loopomloop bij. In Beernem werd vorig weekend een 5,3 kilometer lang parcours ingehuldigd.

Het parcours is een lus van 5,3 km die kronkelt doorheen een prachtig bosgebied langs onverharde paden in het Provinciaal domein Bulskampveld. De loopomloop start aan parking Aanwijs en is volledig bewegwijzerd. De eerste kilometer is eveneens uitgerust voor intervaltrainingen. De kwalitatieve omloop moet een stimulans zijn voor zowel recreanten als wedstrijdlopers en creëert ook vele mogelijkheden voor de Beernemse atletiek- en joggingclubs.

Lucien D’haeninck, voorzitter van Beverhout atletiekclub, neemt het peterschap van de loopomloop voor zijn rekening. Hij zal er op toezien dat het parcours zijn oorspronkelijke staat behoudt.

DERDE WEST-VLAAMSE LOOPOMLOOP

De loopomloop in Beernem is een realisatie van Bloso, de Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Atletiekliga en de Afdeling Natuur en Bos samen met de gemeente Beernem.

Het gaat om de derde loopomloop voor de provincie West Vlaanderen. De eerste loopomloop werd in november 2012 in Oostkamp geopend. In mei van dit jaar kwam er in Harelbeke de loopomloop De Gavers bij. 

25-TAL LOOPOMLOPEN IN VLAANDEREN

Bloso opende de eerste Loopomloop op 10 juni 2012 aan de Bloso Topsporthal in Gent. Ondertussen zijn er in heel Vlaanderen al een 25-tal. Het aanleggen van deze omlopen komt tegemoet aan de tendens dat steeds meer Vlamingen lopen. En het liefst doen ze dit in een bos, plein of park. Alle Vlaamse loopomlopen moeten voldoen aan een aantal criteria zoals veiligheid, minimum afstand, ondergrond, omgeving,…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?