Beat the Sun! (VIDEO)

Op zondag 21 juni, de langste dag van het jaar, nemen vijf teams uit verschillende werelddelen het op tegen de zon. Om de Beat the Sun!-race te winnen, moeten de atleten bijna 150 kilometer in 15 uur afleggen.

De zon draait elke dag rond de legendarische bergtoppen van de Mont Blanc. Rond die berg moeten de Beat the Sun!-runners op de langste dag van het jaar een snellere tijd proberen neer te zetten dan de zon. De geselecteerde trailteams krijgen een parcours van 148 km met daarin 8.370 hoogtemeters voorgeschoteld. Om de zon te verslaan moeten ze dat parcours binnen 15 uur, 41 minuten en 35 minuten afleggen. Geen sinecure want de trailrunners zullen zich een weg moeten banen langs snelle stroken, adembenemende downhills, steile klims en zelfs besneeuwde paden.

Vijf teams uit Amerika, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Europa strijden in de loodzware estafetterace niet alleen tegen de zon maar ook tegen elkaar. Elk team bestaat uit drie professionele atleten en drie amateurs. Bijna 10.000 lopers stelden zich kandidaat om deel te nemen aan Beat the Sun! Slechts dertig van hen mogen zondag 21 juni de uitdaging aangaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?