Bart De Wever geeft startschot van CittA Antwerp Urban Trail

Nu zondag, 6 maart is Antwerpen het decor van de vierde CittA Antwerp Urban Trail®, een uniek loopevenement over 12,5 km langs en door tal van historische gebouwen, parken en unieke locaties.

Het concept blijft immens populair en was snel volzet, waardoor 10.000 deelnemers de Antwerpse binnenstad al lopend zullen verkennen. Antwerpen is de 1e in een reeks van 9 steden die de NN Urban Trail Series in 2016 aandoet.

Spectaculair parcours, unieke locaties

Vorig jaar was de passage door de premetrotunnel een absolute primeur voor dit spectaculaire loopevent. Voor deze vierde editie komen daar nog enkele unieke trekpleisters bij. De deelnemers krijgen voor het eerst de kans om het Sportpaleis, bij opzwepende muziek, al lopend te doorkruisen. Ze kunnen er het decor van Merci Sven! ontdekken, het evenement waarop de veldrijder zijn afscheid viert.

Naast het Sportpaleis en de premetrotunnel, staan ook het art-déco Sportoase-zwembad in de Veldstraat, het Stuivenberg-ziekenhuis, congrescentrum Elzenveld, Huis Happaert en de Noorse Zeemanskerk in the picture als nieuwe locaties. Maar ook het Schoon Verdiep van het Stadhuis en het Felixpakhuis liggen opnieuw op het parcours.

Startschot door burgemeester De Wever

Er wordt opnieuw in 10 waves van 1.000 deelnemers gestart, telkens met een interval van 20 minuten. Dat zorgt voor een vlotte doorgang op de soms smalle passages van het parcours. Om 9u geeft Antwerps burgemeester Bart De Wever het eerste startschot, samen met Quinten Fraai, CEO van NN Insurance.

Beleving staat centraal

De CittA Antwerp Urban Trail® staat voor beleving in plaats van competitie. Het ontdekken van de stad en plaatsen die anders niet bereikbaar zijn voor lopers, zijn belangrijker dan een snelle tijd neerzetten. Daarom is er dit jaar geen tijdregistratie. Als mooie herinnering aan het sportieve avontuur worden op vier locaties foto’s en video’s gemaakt van de lopers, die NN Insurance en NN Investment Partners, partners van de Urban Trail Series, gratis aanbieden.

Aan de finish zullen de deelnemers opgewacht worden door de geur van verse koffie en een heerlijk ontbijt dankzij Delhaize. Iedere deelnemer kan in de urban lounge genieten van een ontbijt en gezellig napraten over de 12,5 km door het centrum van Antwerpen. 

6.000 euro voor Plan België

Net als de voorbije jaren zet Plan België de strijd tegen kindhuwelijken in Niger in de kijker. Meer dan 6.000 euro werd dit jaar ingezameld door de lopers om Plan België in hun strijd te steunen. De cheque wordt vlak voor de start van de tweede wave aan Plan België overhandigd.

Praktisch

CittA Antwerp Urban Trail®: zondag 6 maart
Start & finish: Park Spoor Noord, Antwerpen
Start wave 1: 9u 
Start wave 10: 12u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.