ASICS introduceert de METASPEED Sky & Edge: raceschoenen die zich aanpassen aan je loopstijl

Beide modellen zijn wetenschappelijk ontworpen, passend bij een specifieke loopstijl. De nieuwe raceschoenen helpen topatleten om het uiterste uit hun prestaties te halen.

Het design van de twee nieuwe METASPEED raceschoenen is gebaseerd op een belangrijk inzicht van wetenschappers aan het Institute of Sport Science (ISS) van ASICS. Zij realiseerden zich dat het type schoenen waarmee ’s werelds snelste lopers worden aangedreven, slechts voor één type loper een voordeel oplevert. 

ASICS beschrijft dit type lopers als STRIDE-lopers: lopers met een lang looppatroon die veel tijd in de lucht doorbrengen en hun snelheid verhogen door de paslengte te verlengen. Uit onderzoek van ASICS bleek echter dat deze schoenen lopers die de voorkeur geven aan de tweede belangrijke loopstijl -beschreven als CADENCE – niet volledig ondersteunen. CADENCE houdt in dat lopers kleinere stappen nemen terwijl ze over de grond zweven met een minimale op- en neerwaartse beweging. Van cruciaal belang is dat deze lopers hun snelheid verhogen door zowel de paslengte te verlengen als het aantal stappen per minuut te verhogen. 

ASICS speelt in op deze bevinding door twee specifieke modellen te ontwerpen: het METASPEED Sky-model, gemaakt voor STRIDE-lopers en het METASPEED Edge-model, gemaakt voor zij met een CADENCE-stijl. De lancering van METASPEED Sky en METASPEED Edge schoenen betekent dat lopers hun loopstijl niet langer hoeven aan te passen aan de schoen die ze dragen, maar dat de schoen zich aanpast aan hun loopstijl. Uit de eerste tests van ASICS is al gebleken dat de METASPEED-innovatie het aantal stappen dat een loper moet zetten om een marathon te voltooien, met meer dan 1,2% kan verminderen. 

METASPEED SKY
De METASPEED Sky raceschoen is ontworpen om lopers te ondersteunen sneller te gaan door hun paslengte aanzienlijk te verlengen. STRIDE-lopers nemen een langere pas zodra ze hun snelheid verhogen. Dankzij een energiek FF Blast TurboTM-middenzoolschuim en een voortstuwende carbonplaat kunnen lopers met deze schoenen meer energie besparen en het tempo in de latere fases van de wedstrijd vasthouden. 

METASPEED EDGE
De METASPEED Edge-raceschoen is ontworpen om CADENCE-lopers te ondersteunen sneller te gaan door de paslengte te verlengen, alsook door de cadans gemakkelijker te controleren. Hierdoor vergroten lopers zowel de cadans als de paslengte naarmate ze sneller lopen. De schoen heeft een andere stapelhoogte en tussenzoolgeometrie als de METASPEED Sky, maar maakt wel gebruik van dezelfde componenten als de Sky. 

De METASPEED Sky is vanaf vandaag verkrijgbaar; adviesprijs: 250 euro 
De METASPEED Edge is vanaf 4 juni 2021 verkrijgbaar
Meer info via Asics.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.