5 redenen om je 1ste obstakelrun te lopen

Twijfel je om dit jaar voor het eerst deel te nemen aan een obstakelrun? De organisatie van de Deloitte Spartacus Series probeert die twijfel in 5 stappen weg te nemen.

De Deloitte Spartacus Series bundelt dit jaar 5 obstakelruns in België en Nederland. De volledige kalender bekijk je op de website van deze wedstrijdreeks (zie hieronder). De organisatie probeert net als de vorige jaren om potentiële Spartacus-debutanten te charmeren. Dat doet ze door onderstaande troeven van een obstakelrun in de verf te zetten.

1. Je krijgt een volledige work-out

Dat lopen goed is voor je gezondheid, moeten we je niet vertellen. Je loopt tijdens zo’n obstakelrun al snel 7 à 10 kilometer. Maar tijdens een obstakelrun worden je arm-, been-, rug- en buikspieren toch iets harder aan het werk gezet dan tijdens een stadsloop. Gelukkig voel je dat pas de dag nadien.

2. Het leven is al serieus genoeg

Plezier en uitdaging staan centraal tijdens onze obstakelruns. Samen met je vrienden ongestoord het kind uithangen, ken je iets leukers? Een modderbad, een reuzeglijbaan, strobalen beklimmen, … Het komt allemaal aan bod.

3. Verbaas jezelf door je grenzen te verleggen

Eenmaal gestart, word je omringd door gelijkgezinden die allemaal de obstakels willen overwinnen en de finish bereiken. Iedereen helpt iedereen. Voor je het weet, sta je boven op die 3 meter hoge muur of zwier je via een liaan het water in!

4. Veiligheid voor alles

Alle hindernissen worden vooraf gekeurd en op alle obstakels staan medewerkers die je in de gaten houden. Bij alle waterhindernissen zijn er bovendien ervaren duikers die je helpen. Zie je het toch niet zitten om een bepaalde hindernis te nemen, geen probleem, dan loop je gewoon verder naar de volgende!

5. Geen moment verveling

We zorgen niet alleen voor een topsfeer aan de start én finish, ook onderweg verveel je je geen moment! Niet alleen de hindernissen, ook de vele supporters en ook de andere, soms gek verklede deelnemers zorgen voor heel wat afleiding. Voor je het weet, sta je aan de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?