5.000 lopende kerstmannen in Antwerpen

Nu zaterdag 20 december vindt voor de achtste keer de GVA Santa Run plaats in het centrum van Antwerpen. Met 5.000 lopers in kerstmanpak belooft het alweer een uniek schouwspel in de Antwerpse binnenstad te worden.

Voor het eerst is het statige en feeëriek verlichte MAS de startplaats. De aankomst van de GVA Santa Run ligt in de Waagnatie. Dat is ook de verzamelplaats voor de start, waar elke deelnemer een kerstmanpak als verplichte outfit krijgt. Het parcours van 5 km loopt dwars door de binnenstad, langs onder meer de Meir, de Kerstmarkt op de Groenplaats en de Grote Markt, die allemaal baden in de kerstsfeer.

Het startschot wordt gegeven tussen 19u30 en 20u. Zo kunnen deelnemers zich rustig naar de start begeven. Bovendien is er een zandloperstart voorzien zodat zij meer verspreid op het parcours lopen. Onder de deelnemers mag ook Antwerps schepen voor sport Ludo Van Campenhout niet ontbreken.

Bevoorrading onderweg is er niet met de traditionele sportdrank, maar wel met… 12.000 Smeets jenevers in alle smaken. Ook aan de finish maken we er een feest van met een prachtig verlichte indoor aankomststrook en een spetterende GVA Santa Run party.

Wie nog wil deelnemen aan de GVA Santa Run is nog steeds welkom. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 17u in de Waagnatie.

Ook dit jaar neemt de GVA Santa Run deel aan Music For Life. In totaal werd er bijna 4.000 euro ingezameld voor ‘Kamiano’, de vzw die onder meer ondersteuning biedt aan armen en daklozen. Zo organiseren zij elk jaar een kerstfeest in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen, het weergaloze decor voor een authentieke kerst waaraan arm en rijk samen deelnemen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?