36ste Dwars door Brugge biedt sfeer, topsport en… een stralende zon

De 36e Dwars door Brugge aanstaande zondag belooft een zonnige editie te worden. Door werken aan de Koning Albert I-laan veranderde het parcours lichtjes, maar ligt de afstand nog dichter bij de 15km. Perfecter kan niet! Er worden 7.500 deelnemers aan de start verwacht. Wie wil, kan zich zondag nog altijd inschrijven.

Vanaf de Balkonrotonde loopt het parcours via de Canadastraat, de Abdijbekestraat en de Magdalenastraat richting Smedenpoort. Daarna doet deze mooie wedstrijd haar naam alle aan en loopt letterlijk Dwars door Brugge met passages langs onder andere ’t Zand, het Belfort, het Concertgebouw en uiteraard de prachtige Brugse Reien. De finish is opnieuw in de Spoorwegstraat.

Co-organisator Rudy Vannieuwenhuyse: “We hebben wat gesleuteld aan het parcours omwille van werken. Dankzij een goede samenwerking met het stadsbestuur en de politie kunnen we de deelnemers opnieuw de allermooiste stukken van Brugge laten zien. Op de buitenring lopen, daar heeft niemand iets aan.”

De 15 km blijft veruit de populairste afstand, maar ook de 5 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed. Met vier (!) bevoorradingen onderweg en heel wat faciliteiten aan start en finish trekt dit loopevent opnieuw voluit de kaart van het deelnemerscomfort. Het lenteweer moet zeker de laatste dagen nog heel wat extra deelnemers lokken.

Koen Naert of toch Diaz Rodriguez?

Koen Naert start zijn olympische campagne in Brugge. Onze snelste marathonloper wil het gevoel met de weg terug oppikken. Het spreekt voor zich dat hij topfavoriet is. Maar met Alexander Diaz Rodriguez en Lander Van Droogenbroeck staan er 2 ex-winnaars aan de start. Voor Naert is het zijn eerste Dwars door Brugge en ervaring op dit parcours is een bepalende factor. We verwachten een spannende strijd.

Running Village in Ter Groene Poorte

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat) is traditiegetrouw dé centrale locatie van Dwars door Brugge. Naast leuke animatie vinden de lopers hier ook de sporttassenbewaarplaats, de Argenta-massagestand en de kleedkamers. Op Ter Groene Poorte kunnen de jongste deelnemers zich de hele dag amuseren in het indrukwekkende Kids Village en de dag wordt er muzikaal afgesloten met een optreden van een coverband. Zo bevestigt Dwars door Brugge zijn reputatie als een van de gezelligste lopen van het land.

Brugse Zot

Presenting partner Brouwerij De Halve Maan zorgt voor een leuk extraatje voor alle volwassen deelnemers (+18) van de 5km en de 15 km. Zij kunnen na hun wedstrijd een gratis Brugse Zot afhalen in Campus Ter Groene Poorte en klinken op hun prestatie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?