30 jaar Dwars door Brugge

Nu zondag 9 mei vindt de 30ste editie van Dwars door Brugge plaats. De vijfde massaloop van de Carrefour Running Tour is dé klassieker bij uitstek.

Dwars door Brugge staat garant voor een prachtig parcours door het historische centrum van de stad. Ook dit jaar verrast Dwars door Brugge met een nieuw stukje parcours langs de Dijver.

Voor het eerst zijn meer dan 5.500 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht, onder ideale loopomstandigheden van 15°C, zowat 8.000 lopers. Dat zou een nieuw record betekenen. De meeste lopers kiezen voor de koninginneafstand van 14,5 km maar ook de 5 km, die nog maar enkele jaren terug werd ingevoerd, is met 1.500 deelnemers een schot in de roos.

Zandloperstart

Om de doorstroming op het parcours vlot te laten verlopen wordt er gewerkt met een zandloperstart. Dit principe, dat we ook op de DVV Antwerp 10 Miles toepassen, bestaat uit een vernauwing aan de start. Het duurt dus langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen. De resultaten worden opgemaakt op basis van de netto-tijd van iedere loper, dus dringen om vooraan te staan is niet nodig. De tijd voor de loper begint dus pas te lopen bij passage over de startlijn. Ook op de 5 km zal dit principe worden toegepast.

Feest in Ter Groene Poorte

Centrale locatie voor Dwars door Brugge is de scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat), dat voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een heus Running Village: je kan er je sporttas in bewaring geven, er is massage, je kan er stretchen aan de DVV stretchstand, er is een optreden van coverband 10 Beaufort en zoveel meer.

Spanning in de Partena Run Classics

Na de Knokke 10K, de derde wedstrijd van de Partena Run Classics, zijn er zowel bij de mannen als vrouwen nieuwe leiders.
Bij de mannen is dat, man in vorm, Stefan Van den Broek die zowel in Antwerpen als Knokke won. Tegenstand krijgt hij van de terugkerende Hans Janssens en Lander Van Droogenbroeck. En wie weet kunnen Alex Diaz en Tom Vanslambrouck voor hun thuispubliek net dat tikkeltje meer.

Bij de vrouwen staat Veerle Dejaeghere sinds Knokke aan de leiding. Zij is dan ook meteen topfavoriete voor een van haar lievelingswedstrijden. Tegenstand komt er van de lokale Gwendolyn De Deyne, en winnares van de DVV Antwerp 10 Miles Nathalie Lambrechts.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?