24 jaar oud record verbeterd, ondanks 14 toiletbezoeken tijdens race

Michael Wardian is 'gene gewone'. Er staan al een heleboel extreme records op zijn naam en recent voegde hij daar nog iets strafs aan toe.

Michael Wardian liep het voorbije weekend twee wedstrijden. Op zich niet zo speciaal, er zijn zelfs mensen die op 1 dag meerdere races afwerken. Maar uiteraard is er meer …

De evenementen waaraan de 43-jarige Wardian deelnam, waren de Colorado Leadvill Trail 100 en Pikes Peak Marathon. Respectievelijk een van de zwaarste wedstrijden van 160 km in de States en een bergmarathon.

Sanitaire stops

Zaterdagochtend om 4u begon Wardian aan de wedstrijd van 160 kilometer, die hij afwerkte in 20 uur en 18 minuten. Dat leverde hem een tiende plaats op. Knap, niet in het minst omdat hij naar eigen zeggen 14 sanitaire stops had moeten houden. 7 uur na de finish (inclusief een autorit van 2 uur) wachtte de volgende opdracht: Pikes Peak Marathon. Die werkte de Amerikaan af in 6 uur en 2 minuten.

Wardian verbeterde zo het record van Marshall Ulrich, dat al 24 jaar standhield. Hij was de eerste (en tot dusver enige) die beide events combineerde. Wardian trad met succes in zijn voetsporen en was in beide wedstrijden ook sneller.

Recordman

Zoals gezegd was Wardian niet aan zijn proefstuk toe. Hij verbeterde onder meer eerder dit jaar al het record in de World Marathon Challenge (7 marathons op 7 dagen in 7 landen). Gemiddeld liep hij 2u25’56” per marathon.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?