20ste Run Oostende voor Marc Van Holsbeke

De Run Oostende van aanstaande zondag wordt voor één deelnemer wel een heel speciale belevenis. Gentenaar Marc Van Holsbeke loopt immers al voor de twintigste keer op rij mee in de kuststad.

Marc Van Holsbeke.
Marc Van Holsbeke is op zijn zachtst uitgedrukt een fanatiek loper. De 49-jarige Gentenaar loopt al dertig jaar lang.

“Ik doe het puur voor het plezier, van stratenlopen tot marathons. Ik liep al tienmaal de volledige 42,1 km. Eenmaal in New York, tweemaal in Londen en zevenmaal in Rotterdam. Tegenwoordig trek ik er nog gemiddeld twee à drie keer per week op uit voor een tochtje van één of twee uur.”

Twintig jaar geleden liep Marc voor het eerst mee in Oostende en sindsdien miste hij geen enkele editie. “Het is een ideale daguitstap. Terwijl ik ga lopen, geniet mijn vrouw van een dagje op het strand. Tegenwoordig valt de Run Oostende wat vroeger op het seizoen, maar ik heb ooit meegemaakt dat we moesten lopen bij temperaturen van 42°C.”

“Het parcours over de dijk met uitzicht op de zee is natuurlijk fantastisch. Ik zou dit evenement voor geen geld ter wereld willen meer willen missen. Een paar jaren geleden was ik geblesseerd, maar ik wou er absoluut bij zijn. Ik ben dan maar wat vroeger vertrokken dan de rest en heb het traject in wandeltempo afgelegd.”

Marc is trouwens een bekend gezicht in het loopwereldje. “Ik loop niet alleen overal, ik help ook geregeld een handje bij de bevoorradingsposten op de Stadsloop Gent en de DVV Antwerp 10 Miles bijvoorbeeld. Ik ken ondertussen heel wat lopers en de lopers kennen mij, dat maakt het allemaal dubbel zo plezant”, besluit Marc.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?