2 lopers finishen in nieuwe loodzware Belgische Double Triple-wedstrijd

Als loper nog op zoek naar een stevige uitdaging in eigen land? Zet de Double Triple-marathon voor 2020 dan op je lijstje. Het voorbije weekend vond de eerste editie plaats.

De Double Triple-marathon is de opvolger van de Triple-marathon van vorig jaar. Het concept is simpel: de deelnemers lopen in twee dagen zes marathons. Voor deze editie deden ze dat op een parcours van 5,27 kilometer in Vorselaar. Een marathon stond dus gelijk aan 8 rondjes.

De eerste marathon van de dag startte telkens om 5 uur. 2 van de 12 moedige lopers brachten de volledige onderneming (253 kilometer) tot een goed einde. Robin Velghe, die vorig jaar ook de Triple-marathon won, pakte de zege, Nico Van Meulder was een mooie tweede. Hieronder vind je hun marathontijden.

Robin Velghe: 3u28, 3u36′, 4u15′, 4u12′, 5u11′ en 6u40′
Nico Van Meulder: 3u52′, 4u33′, 5u01′, 4u57′, 6u02′, 6u08′

Als deelnemer kon je er ook voor kiezen om het te houden bij ‘slechts’ een Triple-marathon op een van de twee dagen. Zoals Bart Vandewiele op bovenstaande foto. Hij won de Triple-marathon op vrijdag.