19 locaties zwaaien poorten open voor Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen!

De vierde editie van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen op zaterdagavond 9 december belooft opnieuw een topper te worden: op de 10 kilometer zijn er 19 speciale locaties en talrijke animaties gepland. Nieuw dit jaar is dat er ook gekozen kan worden voor een parcours van 5 km én wandelaars zijn toegelaten.

Terwijl de 7.000 deelnemers op 9 december hun sportiefste kant laten zien, toont de stad zich op haar beurt van haar mooiste kant. In hartje feëeriek en winters Mechelen is deelnemen bijna een must voor iedereen die de binnenstad op een totaal andere manier wil leren ontdekken.

 “Lopen in het donker, gebouwen uitgelicht via een origineel lichtplan, zorgt voor een unieke kerstsfeer en extra beleving van onze mooie shoppingsstad. Mechelen is de ideale plek waar monumenten en toerisme elkaar kunnen ontmoeten. En ook de kans om via deelname een goed doel te steunen, moedigt vele deelnemers aan om zich in te schrijven voor deze avondloop en sluit ook mooi aan bij het kerstgevoel”, zegt schepen van Sport Walter Schroons.

Start en aankomst liggen zoals de voorbije drie jaar op de Veemarkt. Nieuwkomers op het parcours zijn de oude Stadsfeestzaal, de sociaal-artistieke werkplek voor jongeren Villa 32 / H30 en Hotel Elisabeth. Verder is het parcours vergelijkbaar met dat van vorig jaar met onder meer het Congres- en erfgoedcentrum Lamot, Kazerne Dossin en zijn museum, Brouwerij Het Anker, Tuin Oh!, het Cultuurcentrum en de Academie, de Kruidtuin, het Busleyden Atheneum, Campus Pitzemburg, Ursulinen Mechelen, De Noker, het Scheppersinstituut, Indaver en het Groot en Klein Begijnhof. In de laatste kilometer van het 10 km parcours doen de deelnemers nog de Sinte Mettetuin en het Stadhuis aan.

Schepen van Sport Walter Schroons nodigt iedereen uit voor een sportief bezoek aan Mechelen. “De Urban Trail is een unieke gelegenheid om op een sportieve manier ongekende parels van Mechelen te ontdekken. Nieuw dit jaar is dat voor wie 10km te lang is, men kan kiezen voor een parcours van 5 km. Daarnaast zijn ook wandelaars welkom! Op deze manier bereiken we meer sportievelingen. Wanneer sport een aanzet kan zijn tot ontspanning met een link naar cultuur, kan ik dit alleen maar toejuichen en oproepen om je nog snel in te schrijven of om te komen supporteren”, aldus de schepen. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?