100 dagen op rij 100 km lopen gaat mis in absoluut slot

100 dagen op rij 100 kilometer lopen. Samir Singh leek op weg om die waanzinnige uitdaging tot een goed einde te brengen. Leek ...

Samir Singh uit India begon op 29 april aan zijn loopuitdaging: 100 dagen op rij 100 kilometer lopen. Hij liep uit spirituele overtuiging – zijn bijnaam is The Faith Runner – en wilde India met deze prestatie op de kaart zetten.

Zondag stond het slot van de onderneming op het programma. Singh moest nog 150 kilometer lopen, want door ziekte had hij een beetje achterstand opgelopen. De man weegt ondertussen ook nog maar 40 kilo – hij verloor er 16 onderweg. En helaas kon hij zijn uitdaging niet tot een goed einde brengen. Op 36 kilometer van de finish moest hij uitgeput opgeven.

Daardoor bleef Singh steken op 9964,19 kilometer. Om je een idee te geven: da’s nog iets verder dan de afstand tussen Brussel en Bombay. De voorbije 100 dagen stond hij telkens om 4 uur op om gemiddeld 11 uur te lopen. Sing gaf aan dat hij nu even rust gaat nemen en nadien een nieuwe uitdaging zal bedenken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.