10 Miles-schema voor lopers met weinig tijd

Speciaal voor de lopers die wat minder tijd hebben om te trainen, dokterde Paul Van Den Bosch een 12 wekenschema uit voor de DVV Antwerp 10 Miles met maar twee trainingen per week. We beginnen eraan in de week van 2 februari!

5 km, 10 km, 10 miles, 20 km, halve marathon of marathon: je kon je in de voorbije running.be magazines met de schema’s van Paul Van Den Bosch al voorbereiden op verschillende wedstrijdafstanden. Meestal kwamen er drie of soms zelfs vier trainingen per week bij kijken. Maar door andere sporten en hobby’s, werk, kinderen, of God weet welke reden dan ook, kan niet iedereen zich zoveel trainingssessies per week veroorloven.

Speciaal voor de lopers met weinig tijd maakte Paul Van Den Bosch een trainingsschema voor de DVV Antwerp 10 Miles op 26 april met maar twee oefensessies per week. “Ook met minder voorbereidingstijd kan je je perfect klaarstomen voor de 16 km”, zegt de coach van Energy Lab. “De voorwaarde om aan dit schema te beginnen is dat je 10 km of één uur aan een stuk kan lopen in je eigen tempo. Elke week staat er één wat meer intensieve en één heel rustige training op het programma. Respectievelijk op woensdag en zondag, maar je kan je trainingsmomenten gerust zelf bepalen, zolang je maar minstens één rustdag inlast tussen twee trainingen in.”

Je vindt het volledige artikel (inclusief het trainingsschema) in het januarinummer van running.be magazine, nu in de winkel!

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?