Meeloper Running.be wordt 3de in Antarctic Ice Marathon

Terwijl deze week in Peru de Marathon des Sables plaatsvindt, stond er enkele dagen geleden een andere extreme looponderneming op het menu. Bij de Antarctic Ice Marathon was het uiteraard wel een pak kouder.

-20 °C, in die weinig comfortabele temperatuur werkten tientallen lopers de Antarctic Ice Marathon af. De zege bij de mannen was voor de Deen Frank Johansen, die er 3u37’46” over deed. Hij had een ruime voorsprong op de Amerikaan David Weeks (3u46’38”). De derde plek was voor onze landgenoot Gertjan Verdickt. Hij liep de marathon om geld in te zamelen voor de MS-Liga Vlaanderen. Maar op de koop toe behaalde hij met een tijd van 3u56’45” dus ook nog de bronzen medaille. Onze 27-jarige landgenoot was meteen ook de jongste deelnemer ooit aan deze extreme loopwedstrijd.

Gertjan – die enkele maanden geleden met onze journalist Dirk Van Thuyne ging lopen in de rubriek De Meeloper – eindigde trouwens net voor een andere Belg: Marc De Keyser. En dat is niet de eerste de beste, want hij won deze wedstrijd enkele jaren geleden. Nu was zijn tijd van 4u16’40” net niet goed genoeg voor een medaille, maar het spreekt voor zich dat we nog altijd onze hoed afnemen voor zo’n prestatie.

Dat doen we ook voor de vrouwen. De Amerikaanse Kelly McLay won in 4u56’37”. Bij de dames stonden er geen Belgen aan de start. Nederland was met Anna Wester wel vertegenwoordigd. Zij eindigde na 5u20’34” en belandde net naast het podium.