Cherop wint Antwerp Marathon, Belg mee op het podium

David Cherop heeft iets over 11u de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon gewonnen. Een landgenoot mocht mee op het podium.

2300 lopers gingen zondagochtend om 9u van start aan de Thonetlaan op Linkeroever voor de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon. Het werd een spannende wedstrijd. Halverwege waren er nog heel wat kanshebbers op de eindzege. Willem Van Schuerbeeck (voorbije zomer nog deelnemer aan de olympische marathon in Rio), David Cherop en Regis Thonon (recentste winnaar 20 km door Brussel) kwamen zij aan zij door na 1u07’31”.

Gaandeweg moesten onze twee landgenoten lossen en ging Cherop er samen met zijn Oegandese landgenoot Vitalis Kwemoi vandoor. Pas in de absolute slotfase nam Cherop afstand van zijn concurrent, waardoor de broer van voormalig olympisch en wereldkampioen Stephen Kiprotich als eerste over de streep kwam op de Grote Markt. Zijn tijd? 2u17’12”. Kwemoi kwam vijftien seconden later over de meet. Van Schuerbeeck remonteerde in de slotkilometers nog John Karori, waardoor onze landgenoot met een chrono van 2u17’55” mee op het podium mocht. Karori werd vierde, Thonon eindigde op de vijfde plaats.

Bij de vrouwen was de zege voor Mieke Dupont. Zij finishte in 2u54’16” en bleef Els Van Hooydonck en Soetkin Demey voor.

Uitkijken was het ook naar de prestaties van burgemeester Bart De Wever en Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel. Toen Cherop over de streep kwam, waren de twee bekende lopers ruim halverwege de marathon. Later vandaag lees je hier in welke tijd ze de finish haalden.