Ex-wielerkampioen klokt mooie marathontijd

Het voorbije weekend vond de marathon van Venetië plaats. De zege was voor de Keniaan Rotich Julius Chepkwony, maar er ging ook aandacht naar de 502de finisher.

Ivan Basso kwam in de marathon van Venetië na 3 uur, 19 minuten en 43 seconden over de meet. Goed voor de 502de positie in de eindrangschikking. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Italië lag halverwege nog op de 700ste plek en kwam na 21 kilometer door in 1 uur en 39 minuten. Maar hij liep dus wel een zeer egale wedstrijd en haalde nog heel wat deelnemers in. De Italiaan klokte uiteindelijk een gemiddelde van 4 minuten en 43 seconden per kilometer. Uiteraard bleef hij ruim boven de tijd van winnaar Rotich Julius Chepkwony: 2 uur, 10 minuten en 22 seconden.

Basso is ondertussen 38 jaar en overwon op het einde van zijn wielercarrière teelbalkanker. Het voorbije seizoen was hij aan de slag bij Tinkoff als technisch coördinator. Maar aangezien die ploeg ophoudt te bestaan, trekt hij naar Trek-Segafredo.

Andere wielrenners

Basso is lang niet de eerste wielrenner die een meer dan degelijke loper blijkt te zijn. Lance Armstrong liep in het verleden al de marathon van New York (2:46:43) en neemt ook deel aan trails. Ook gewezen veldrijders Sven Nys en Femke Van den Driessche lieten zich eerder dit jaar al opmerken in de loopwereld.