Hoe maak je een recept gezonder? (deel 2)

Deze week geven we je elke dag 1 tip om je recepten gezonder te maken. Vandaag: deel 2.

Tip 2: gebruik meer groenten

Elke dag minstens 300 gram groenten eten levert tal van gezondheidsvoordelen op. Maak er dus een gewoonte van om bij elk middag- en avondmaal groenten te serveren, ook als het recept geen groenten bevat.

Voeg extra groenten toe aan stoofpotjes zoals stoofvlees of kalfsblanquette: wortels, champignons, bleekselder, ? En macaroni met kaas en ham is ook zeer lekker in combinatie met prei of courgette.

Maak spaghetti- of andere tomatensauzen rijker door toevoeging van wortel, courgette, paprika, ui, aubergine, ? Kook je groenten niet steeds te plat om het verlies aan vitaminen te beperken.

Meng een extra portie groenten door de groentepuree. Echte groentesoep maak je met minstens 500 gram groenten per liter water.

Tip 1: kies voor volkoren

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?